Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój kolega nie może zalogować się do świata gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój kolega ma problem z zalogowaniem się do mojego serwera na hamachi na plikach Terenzo. Wywala go do ekranu logowania tuż po wyborze postaci, którą chce grać. Nie wiem, co może skutkować takim problemem. Kolega i ja odpalamy metina za pomocą edytowanego roota, ponieważ bardzo bugowalny jest launcher z hamachi. Mój kolega próbował też zalogować się z launchera hamachi, lecz bezskutecznie. W końcu zmieniłem hasło do konta Ethoard, ale to też nawet po zalogowaniu się na [HA]Ethoard nie pomogło.

Portmap ma porty z końcówką 100:
11002, 80, 22, 3306, 13099, 13053, 13052, 13051, 13050, 13003, 13002, 13001, 13000.

Sysinstall i ee /etc/rc.conf skonfigurowany tak jak w poradniku od Terenza.

Plik root ma normalną końcówkę w serverinfo.py.

W sysser nie zauważyłem nic niepokojącego (tam problem z ratami był, ale poradziłem sobie), ale taki kod jest (nie znam się na tym).

SYSERR: Jan 24 11:12:37 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT empire, pid, name, money, windate FROM monarch a, player b where a.pid=b.id
SYSERR: Jan 24 11:12:37 :: socket_bind: bind: Address already in use
SYSERR: Jan 24 11:12:37 :: pid_deinit: 
End of pid

Niczego w cliencie nie edytowałem, nawet sam mu na Team Viewer próbowałem ustawić root. Jedyne zmiany w grze to tworzenie kont, sklepu u Kowala (działa on) i postaci oraz wgrywanie różnorakich misji do gry. Czy mógłby ktoś mi pomóc rozwikłać ten problem?

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Grę odpalam za pomocą tego pliku Metineth, wraz z kolegą. Tylko mu nie działa gra, nawet za pomocą launchera hamachi. Pong jest na pewno dobry, bo to client od Terenza. A syserr serwerowy.

Opublikowano

Spróbował kolega, ale po wyborze królestwa dla postaci robi się ciemny ekran i zostaje tylko Menadżer Zadań. Sura jest uruchamiany za pomocą uprawnień administracyjnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...